Koskind

Et koskind kan være super flot at bruge til at indrette hjemmet eller kontoret med. Koskind er meget slidstærke, men samtidig meget dekorative, hvorfor man kan bruge det både som et dekorativt gulvtæppe der godt kan tåle at man går på det og som et dekorativt vægtæppe der pynter i et moderne indrettet hjem.

Udvalgte populære koskind

Herunder ser du 3 flotte og populære koskind. De er meget klassiske i udseendet og mere specielle koskind kan fås i højere prisklasser – så højt som 6.000+ kr.

God pris. Fås i 1 størrelse enten helt sort el. brun.

Pris: 1.499 kr.

Brasiliansk koskind sort og hvid. Fås i 3 størrelser.

Fra: 3.499 kr.

Brasiliansk koskind brun og hvid. Fås i 2 størrelser.

Fra: 3.449 kr.

Se mange flere koskind og koskindstæpper

Produkter lavet af koskind

Koskind bliver oftest brugt som de er, når det bruges som koskind. Det er her de rigtig kommer til sin ret i den fulde størrelse og med det fulde mønster. I den fulde størrelse egner de sig bedst som vægtæpper eller gulvtæpper, men der er også eksempler på tæpper sammensat af forskelligt koskind eller koskind der er klippet op og sat sammen igen i et nyt mønster.

Koskindstæpper

Et koskindstæpper er som skrevet ofte et helt koskind der anvendes som vægtæppe eller gulvtæppe. Men der laves også unikke gulvtæpper, som ikke har den rustikke koskindsform, der jo er lidt skæv og muligvis ikke passer ind andre steder.

Man kan få gulvtæpper der er firkantet eller rektangulære og sammensat af koskind der er klippet og og syet sammen. Det giver et mere rent look, men stadigt slidstærkt og unikt gulvtæppe. Det gør også at man kan lave mere eller mindre ensfarvede koskindsgulvtæpper i f.eks. brun eller sort.

Koskindspuder

Koskindspuder passer rigtig godt i en enkel sofa eller hvis du har et koskind hængende på væggen, kan du med fordel placere en koskindspude i et møbel der står herunder. Generelt er det mange brugssituationer og du skal selvfølgelig bruge det som det passer ind i dit hjem.

En pude lavet af koskind er dejlig bløde og slidstærke, så de kan holde mange år i samme hjem. Deres unikke look gør også at de hurtigt kan se grimme ud hvis der spildes på dem, hvorfor de bør anvendes steder hvor der ikke så ofte er mad og drikke.

Koskindsmøbler

Koskind kan også anvendes på møbler det kan fx være en stol hvor hynden er overtrukket med koskind. Typsik anvendes koskind til puffer, skamler og bænke som overtræk. Især puffer af koskind er virkelig pæne og passer godt til en sofagruppe eller lænestol.

Læder

Størstedelen af det læder der produceres kommer fra koskind, og når koskind er blevet til læder, er det en del mere bearbejdet end ved de ovennævnte produkter.

Læder bruges til rigtig mange ting, men er fortsat en skindtype. Derfor vil jeg også henvise til vores side om læder for mere information. I dag bruges læder nemlig i høj grad til beklædningsgenstande, accessories og indretning – her især til møbler.

Unikke koskind i mange farver

Den fede ved skind uanset hvilken skindtype det er, er at alt skind er unikt for ligesom to mennesker ikke er ens, er 2 dyr det heller ikke. Koskind fås derfor i ufatteligt mange mønstre og farver, og når først du har lavet investeringen i et ægte koskind kan du være sikker på at du er den eneste der har et skind der ser netop sådan ud.

Selvom alle dyr og køer er unikke, så vil den samme art ofte have ensartet skindfarver og -mønster. Men igen der findes mange forskellige typer af køer, så der er også rigtig mange forskellige mønstre at vælge imellem. Det er dog begrænset hvilke farver køer kan have, mens kombinationen og fordelingen af farver kan være meget bred. De typiske farver man ser på køer er:

  • Hvid (og over i råhvid og cremet hvid)
  • Sort
  • Brun (kan spænde fra meget lysebrun til meget mørkebrun)
  • Grå

Når koskind bruges til tæpper, puder eller møbler kan det også være lavet af en sammensætning af flere forskellige koskind og rigtig ofte forholder det sig sådan at et koskind er 2-3 forskellige farver med flere nuancer fra naturens side.