Rensdyrskind

Rensdyr ser vi sjældent i Danmark, selvom det af og til er hændt at et rensdyr har krydset Øresund, så de rensdyrskind du kan få i Danmark kommer sjovt nok ikke herfra. Der må kigge lidt længere mod nord op til vores nordiske naboer i Finland eller andre lande på den nordlige halvkugle. Her kan du finde nogle af de flotteste rensdyrskind til hjemmet.

Udvalgte populære rensdyrskind

Et dekorationsskind til boligen

Rensdyrskind egner sig aller bedst som dekorationsgenstand i et hjem. Det kan være som et skind der hænger og pynter på væggen, et skind der lægger over en bænk eller som gulvtæppe.

Skindet egner sig allerbedst som pynt, hvor de ikke bliver udsat for kontakt hele tiden, da det så hurtigt kan miste hår. Den klassiske måde at anvende det som pynt i hjemmet på, er ved at hænge det op på væggen, men du kan også være kreativ med det og måske få det ind i hjemmet på anden måde.

Brug rensdyrskind som underlag

Rensdyrskind kan godt bruges som underlag, men der er som sagt en grund til at det anbefales til dekorationsbrug i hjemmet. Et rensdyrskind har det nemlig med at tabe hårene hvis man slider det op ved at gå på det eller sidde på det.

Rensdyrtæppe

Vil du alligevel bruge det som underlag, altså guldtæppe, i dit hjem så er der nogle ting der er gode at være opmærksom på.

Rendyrskind fra Lapland

Rensdyrskind kommer i høj grad fra det område der kaldes Lapland på den nordlige halvkugle. Det er her der bor klart flest rensdyr i verden. Lapland er et stort naturområde der er fordelt på 4 lande:

  • Norge
  • Sverige
  • Finland
  • Rusland

I dette område lever der omkring 100.000 rensdyr der igennem mange hundrede år har tilpasset sig de hårde klimatiske forhold der er i Lapland, med kulde og uvejr.